Crònica 20/05/2011

Hereu i Trias donen per fet que guanyen

Pere Martí
2 min
L'amic que ve de parís Bertrand Delanoë va donar suport a Jordi Hereu i li va desitjar la victòria aquest diumenge.

"Estic preparat per guanyar". Així de convençut es mostrava Jordi Hereu ahir al matí, abraçat a l'alcalde de París, Bertrand Delanoë, que era a Barcelona participant en unes jornades d'alcaldes progressistes. No hi ha cap enquesta que el doni per guanyador, ni el PSC ha exhibit cap dada que ho demostri, però Hereu té "bones sensacions" que s'hauran de confirmar aquest diumenge. El candidat acabarà avui una campanya frenètica durant la qual cada dia ha fet actes des de les nou del matí fins ben entrada la nit i en un mateix dia pot haver estat en tres o quatre districtes diferents de Barcelona.

Els socialistes confien que això es reflectirà a les urnes. Hereu sosté que ha retallat distàncies amb Trias i que a hores d'ara "les posicions estan molt a prop". Està convençut que diumenge Barcelona demostrarà que és una ciutat que va "a contracorrent" dels vents conservadors que bufen a Europa i donarà la "sorpresa". Com a mínim compta amb el suport del seu homòleg parisenc, que ahir va expressar el seu desig que Hereu "continuï a l'alcaldia per defensar la justícia social i la igualtat" dels barcelonins. Delanoë i Hereu van sopar dimecres a la nit al Museu Picasso i ahir van participar en les jornades de la Fundació Idees, on també hi havia els alcaldes de Lisboa, San José de Costa Rica, Tolosa i representants de partits democràtics tunisians. La trobada va servir per aprovar un manifest en què els alcaldes progressistes aposten per la innovació i la cohesió per sortir de la crisi.

Acabada la reunió, que es feia en un dels hotels del Fòrum, Delanoë i Hereu van baixar a l'esplanada per fer-se una foto amb la premsa, exhibint un cartell amb el lema "Ens agrada el vermell". Posteriorment, l'alcalde de París va marxar ràpidament perquè l'esperava un avió i no es va quedar a la roda de premsa. Hereu va explicar que Barcelona és un referent europeu a l'hora d'entendre el model de ciutat.

Després d'aquest acte, va fer un dinar sobre urbanisme amb 200 arquitectes, al qual va assistir Oriol Bohigas, que s'havia mostrat crític amb la seva gestió. A la tarda va parlar sobre llengua a la Casa Golferichs, on va considerar "imprescindible" que els immgrants coneguin el català i el castellà per evitar "fracturar" els barris, i va acabar la jornada amb un sopar a Sants en què també va assistir Joaquim Nadal.

stats