Crònica 10/05/2011

Hereu defensa la solvència de Barcelona

Jordi Hereu va anar ahir a Esade per parlar del futur econòmic de Barcelona i va exhibir la solvència de l'Ajuntament contraposant-la, sense citar-la, a la situació financera de la Generalitat.

Pere Martí
2 min
Jordi Hereu va visitar ahir les oficines de Nissan per parlar del cotxe elèctric.

Barcelona.L'alcaldable del PSC per Barcelona va centrar ahir la jornada electoral a defensar el projecte econòmic de futur per Barcelona amb una conferència a Esade, d'on és exalumne. Hereu hi va fer un discurs optimista en què va explicar la bona situació financera de l'Ajuntament. "Nosaltres paguem a 45 dies", va explicar orgullós, recordant que hi ha altres administracions, que no va citar directament, que no poden dir el mateix.

El secret d'aquesta solvència passa per un model mixt entre públic i privat que fa que Barcelona no sigui un "escenari passiu" de la crisi sinó un actor que pot generar nous llocs de treball de qualitat. Hereu va explicar que això ha permès al consistori invertir 3.300 milions per estimular l'economia i va recordar que el 2008 va promoure el Pacte per l'Ocupació de Qualitat amb tots els agents socials. En una clara al·lusió al govern d'Artur Mas, va subratllar que durant els últims anys l'Ajuntament ha hagut de fer "ajustaments", però que els ha fet "sense sacrificar drets dels ciutadans" i sobretot "sense haver-ne fet bandera" i sense fer el "ploramiques" .

Durant la conferència també va defensar que Barcelona aculli grans esdeveniments internacionals i va titllar de "suïcida" l'oposició que ha manifestat el candidat Xavier Trias a aquest tipus d'actes. L'argument d'Hereu és que generen riquesa i projecten internacionalment la ciutat. "És no saber en quina lliga estàs jugant", va advertir, i va rebutjar la contraposició que fa Trias entre grans esdeveniments i prioritzar les persones. "La gent necessita que es generi riquesa i sense grans esdeveniments només generes misèria", va sentenciar.

Taxis elèctrics

Al matí, Hereu va visitar les oficines de la Nissan per reivindicar el cotxe elèctric. En aquest escenari va anunciar que el seu objectiu és que el 2015 el 30 per cent dels taxis de Barcelona tinguin el motor elèctric. El candidat va anunciar que, si guanya, convocarà un concurs internacional per dissenyar un model específic de taxi elèctric exclusiu per a Barcelona.

stats