BARCELONA
Crònica 08/07/2011

Hereu imita el govern a l'ombra de Maragall amb Escarp d'ariet

Albert Balanzà
2 min
Hereu imita el govern a l'ombra de Maragall amb Escarp d'ariet

Barcelona.Dotze anys després que Pasqual Maragall instaurés la pràctica anglosaxona del govern a l'ombra per controlar l'últim executiu de Jordi Pujol a la Generalitat, el fins ara alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va presentar ahir la versió municipal que servirà per fiscalitzar l'actuació del nou govern de Xavier Trias a la capital catalana. Hereu, en la primera roda de premsa com a cap de l'oposició, va presentar la nova estructura dels onze regidors socialistes, en la qual destaquen Assumpta Escarp com a portaveu i l'exregidor de Gràcia i un dels seus principals aliats al new PSC , Guillem Espriu, com a portaveu adjunt.

El número dos d'Hereu a la llista electoral, Joan Trullén, s'encarregarà d'infraestructures; Jordi William Carnes, d'Economia i Hisenda; i Jordi Martí, d'Urbanisme i Cultura. Segons l'exalcalde, el govern a l'ombra servirà "per cooperar amb el nou govern municipal en els assumptes importants i al mateix temps sotmetre'l a un control responsable, rigorós i exigent" des de l'oposició. També va posar èmfasi a advertir el nou arquitecte en cap, Vicent Guallart, perquè no implanti "el model valencià d'urbanisme" i va adduir els seus projectes anteriors i ja va criticar els comentaris que "no sonen bé" d'alguns responsables municipals que volen replantejar les Glòries, la Sagrera, la Marina del Prat Vermell i la nova presó de la Zona Franca.

Trias, per la seva banda, va mantenir ahir la seva primera reunió bilateral amb el govern de la Generalitat, en la qual es va trobar amb la vicepresidenta de l'executiu, Joana Ortega. Tots dos van acordar la creació d'una comissió bilateral per coordinar accions i planificar polítiques amb l'objectiu d'evitar conflictes d'interessos. La reunió de Trias i Ortega a l'Ajuntament va durar una hora. La pròxima trobada de Trias serà amb el president de la Generalitat, Artur Mas, el 25 de juliol.

stats