BARCELONA
Crònica 31/03/2012

Hereu plega amb vara i compromís d'alcalde

Maria Ortega
2 min
El líder del PSC a Barcelona, Jordi Martí, i l'alcalde Trias lliurant la vara d'alcalde a Hereu.

Plega però té clar que "no es deixa mai de ser alcalde" i que continua tan "enamorat de la ciutat" com abans. Jordi Hereu es va acomiadar ahir de l'Ajuntament de Barcelona. Després de 15 anys de feina, renuncia a la seva acta de regidor en bé del relleu al PSC. Marxa, però, amb una rèplica de la vara d'alcalde que, trencant el protocol, li van lliurar durant el plenari d'ahir els presidents de tots els grups municipals a mode d'homenatge. Consens per reconèixer la feina i les formes d'Hereu. Fins i tot l'alcalde Trias va reconèixer ahir sense embuts que ha heretat del PSC un ajuntament "solvent" i amb projectes ferms com la capitalitat del mòbil. Comiat dolç, doncs, per a Hereu, que ara comença, com ell mateix explicava ahir, l'etapa de "l'Hereu ciutadà". S'aparta de la política institucional i vol començar una nova etapa en el món empresarial.

Sap que se supera en les distàncies curtes i en el seu últim parlament va deixar enrere la solemnitat per recollir vivències de tots aquests anys de relació amb Barcelona. Es va recordar de la Paquita del Bon Pastor -de l'Associació de Veïns-, "que ens ensenya que no tenim dret a abaixar la guàrdia", i de tants altres veïns, com els del Carmel, amb qui va compartir tres mesos intensos arran de l'esvoranc del 2005. Dels cinc anys com a alcalde, en va remarcar alguns dels moments difícils: els atemptats contra Ernest Lluch i el guàrdia urbà Juan Miguel Gervilla. Des de l'òptica del partit, va reconèixer que la derrota més dura va ser "la pèrdua de Carles Martí", que va pagar el preu del fracàs de la consulta de la Diagonal.

Va tenir un record, també, per als partits amb què ha compartit govern i per als que ha tingut sempre a l'altre costat de la barrera. I va destacar la perseverança de CiU després de 32 anys a l'oposició. Ell s'aparta ara, segons bromejava ahir, perquè el PSC no trigui tants anys a recuperar l'alcaldia.

stats