LA PRECAMPANYA DE LES PRIMÀRIES
Crònica 22/01/2011

Hereu s'acosta al 'new PSC' perquè el votin les bases

Encara falten 15 dies perquè comenci el tour dels candidats del PSC a les primàries, però tant Jordi Hereu com Montserrat Tura saben cap a quin espai del partit (i enllà) volen créixer per guanyar.

Albert Balanzà
2 min
El candidat Hereu, ahir en la presentació a Roger de Llúria, 22, després de signar el seu lema de campanya, "Tot per Barcelona".

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, ahir exercint de candidat intern, no ha estat mai del pinyol del partit a Nicaragua, malgrat que el van fer secretari de política municipal, i tampoc ara té el suport de l'aparell ni de les enquestes. Però no per això ha deixat de treure pit des que va ser conscient que Tura li podia arrabassar la candidatura a l'alcaldia.

Ahir Hereu, amb cops de puny al faristol i amb la simbòlica firma sobre el lema Tot per Barcelona , va voler expressar -una expressió que ja és un vici-que té tota la intenció de seguir sent alcalde. "Sóc la millor persona per encapçalar aquest projecte i us ofereixo un salt endavant i lideratge", va remarcar contra els que el troben simpàtic però incapaç de véncer Xavier Trias. Fins i tot en un moment donat, el candidat va assegurar que havia pecat de "modèstia excessiva" publicitant apostes. Hereu va estrenar així la seu electoral a Roger de Llúria, 22, mentre que Tura utilitzarà el local de la federació, a Pau Claris, 106.

Com qui no vol la cosa, Hereu es va vendre com "un afiliat que es presenta a primàries" per fer-se proper al sector new PSC , que formen quadres joves del partit com Guillem Espriu, Laia Bonet, José Rodríguez, Iolanda Collboni o alcaldesses com Núria Parlón o Iolanda Pineda, i que en el seu últim manifest demana la reconstrucció del partit "de baix a dalt". Aquí el candidat va oblidar-se del càrrec per "baixar al terreny d'on sorgeixo", i sense llançar dards directes a la condició no barcelonina de Tura, va evocar la militància a Sant Gervasi i la veterania ideològica. "Sóc socialista des dels 11 anys", va dir.

Preguntat pel seu barri, on el PSC va tocar fons el 28-N amb el 4% dels vots i a la vista que els socialistes prefereixen posar èmfasi en la transformació de Nou Barris, Hereu va advertir que la seva proposta serà per a tota la ciutat. "No anirem només al pinyol", va dir. Però a aquest pinyol (49% de vot), en al·lusió a Trias, no s'hi val anar-hi "un dia".

stats