AGÈNCIA TRIBUTÀRIA
Crònica 02/03/2012

Hisenda reforça la persecució del frau fiscal d'artistes i esportistes

Joan Faus
1 min
Hisenda vol intensificar la persecució del frau fiscal per incrementar els ingressos.

MADRID.L'Estat necessita recaptar per reduir el dèficit públic i la lluita contra el frau fiscal s'ha convertit en una de les prioritats del govern espanyol. L'objectiu de l'Agència Tributària és incrementar un 8% els seus ingressos durant el 2012, fins als 8.171 milions d'euros.

Una de les àrees en què es reforçarà la persecució contra el frau que "genera alarma social" serà en l'entramat fiscal d'artistes i esportistes. Es perseguirà l'ús de factures falses, la no facturació per béns i serveis, i els abusos de les formes societàries. El secretari d'estat d'Hisenda i president de l'Agència Tributària, Miguel Ferre, va explicar ahir que s'iniciaran 1.436 actuacions inspectores, un 14% més que el 2011, contra esportistes i artistes. "En la situació [actual] l'esforç de solidaritat i de compliment de les normes fiscals és més important que mai", va dir.

El Pla de Control Tributari també preveu incrementar la vigilància contra el frau en el tabac de contraban. En els últims dotze mesos s'han decomissat 3,5 milions de paquets falsos o de contraban, enfront del milió del 2011. Pel que fa a l'economia submergida hi haurà un control dels arrendaments d'habitatges i negocis no declarats a partir de la informació del consum elèctric de més de 35 milions de cases.

stats