Crònica 01/05/2011

Hora d'anar més enllà

Jofre Montoto
1 min

El conseller d'Interior ha sabut entendre la situació de crisi interna tant als Mossos d'Esquadra com als Bombers i, tant en declaracions com en actuacions, ha aconseguit fer pujar una moral -sentiment inseparable de la confiança, cohesió i seguretat necessàries en professions de risc- molt malmesa.

Un cop passats els cent dies de llicència, Puig ha d'anar més enllà dels discursos de motivació. És cert que ha fet nomenaments d'impacte, com el de la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Núria Aymerich, una experta en formació de lideratge que està treballant per convertir la institució que dirigeix en un referent global, però comença a ser hora d'actuar amb la profunditat que la situació demana.

Són ineludibles reestructuracions internes tant a Mossos com a Bombers. Calen canvis entre els comandaments i en les línies d'ascens i promoció. És imprescindible maximitzar la professionalització i acabar amb les intromissions polítiques en decisions tècniques, una qüestió que és de justícia reconèixer que ja s'està donant, però que cal blindar.

Fent una ullada a l'anàlisi de les mesures preses en aquests tres mesos, constatem que, globalment, Interior "progressa adequadament". Ara és necessari que aquest impuls inicial no s'aturi i arribi fins allà on CiU va prometre en campanya.

stats