Crònica 21/05/2011

ICV avisa que l'esquerra "no té dret" a estar decebuda amb ells

ICV-EUiA va tancar la campanya erigint-se com la solució a la indignació i a la decepció ciutadana. Ricard Gomà va apel·lar a la por a la dreta, es va mostrar com l'única força d'esquerres "de debò".

Núria Martínez
2 min
En l'acte de final de campanya, Joan Herrera va mostrar el seu suport a Ricard Gomà.

BARCELONA.ICV-EUiA es va mostrar convençuda que serà la sorpresa de les eleccions i es va erigir com la solució a la indignació ciutadana en l'últim acte de campanya de Barcelona. Així, a L'Auditori de la capital catalana, es va reunir la plana major del partit per demanar el vot per a "l'única força d'esquerres que defensa els interessos socials".

El president dels ecosocialistes, Joan Saura, va aparèixer per primer cop en campanya i va avisar que la ciutadania "no té dret a estar decebuda", ja que, el seu partit "vetlla pels interessos socials". Saura també va demanar el vot dels indignats i va reivindicar la seva formació com "la més pròxima al moviment social que exigeix una democràcia real". En canvi, el secretari general, Joan Herrera, es va mostrar més en sintonia amb els acampats que el seu company, i es va preguntar que "si finalment la Junta Electoral prohibeix el dret de reunió i expressió prohibirà també les misses que se celebraran diumenge".

Por de la dreta

L'Auditori ple a vessar de militants va mostrar el seu màxim suport a l'alcaldable d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, molt més efusivament que als altres ponents. Gomà va criticar els seus companys ideològics i de govern, ERC i el PSC, i els va animar a negar el seu posterior pacte amb "la dreta". L'ecosocialitsa va assegurar que no volia "ni Jordi Hereu, ni Xavier Trias d'alcalde" perquè l'un encarna la dreta i el segon "fa pactes puntuals neoliberals com la construcció de l'Hotel Vela o la requalificació del Miniestadi". No obstant, Saura va afirmar que els 32 anys de govern amb els socialistes "no han sigut un problema per a la societat, sinó que han sigut un avantatge per a Barcelona".

D'altra banda, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, va destacar "la politització de la campanya, causada per la crisi política i econòmica" que, segons ell, es traduiran en resultats favorables a l'esquerra. L'alcaldable va acabar la seva intervenció amb el que ha sigut el gran mantra de la campanya: la crítica aferrissada a les retallades socials del Govern de CiU, i la seguretat que el vot a ICV-EUiA és l'única garantia de frenar les polítiques de caire conservador al consistori.

stats