Crònica 21/11/2011

IU posa fi a la travessia pel desert i multiplica per cinc els escons

Toni Garganté
1 min

BARCELONAEsquerra Unida va aconseguir gairebé multiplicar per dos el nombre de sufragis, passant del 3,77% que va obtenir el 2008 al 6,9% d'ahir. Aquest increment del suport es va traduir a la pràctica en un augment dels escons, de 2 a 11. Això també vol dir que amb aquests resultats la formació política va recuperar el grup parlamentari que va perdre el 2008. En la legislatura passada IU va formar grup amb ERC.

El mateix coordinador general d'IU, Cayo Lara, va celebrar molt content els resultats, que suposen millorar els obtinguts en les tres últimes eleccions, i va argumentar que es tractava d'una "alegria a la casa dels pobres". Lara va afirmar en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació que treballarà per aconseguir un nou sistema productiu que millori l'actual model "depredador" dels recursos humans i materials, segons informa Efe.

Una nova esquerra alternativa

En les seves primeres paraules durant la nit electoral, Cayo Lara va fixar com un objectiu per a la legislatura la necessitat de promoure una esquerra alternativa més enllà de les 12 aliances que ha establert per concórrer a aquestes eleccions.

Per la seva banda, el director de la campanya d'IU, Ramon Luque, va assegurar que la seva formació política serà "decisiva" per aturar les estratègies neoliberals que "segurament" aplicarà el PP.

stats