Crònica 06/03/2011

Les Illes Balears preveuen una pujada de l'ocupació del 20%

La inestabilitat del nord de l'Àfrica fa veure amb optimisme la temporada turística a les Illes Balears. Els hotelers esperen un augment de l'ocupació d'entre el 10 i el 20% a partir de la primavera.

Enric Borràs Abelló
1 min

PALMA.La presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Marilén Pol, augura un augment de les vendes de places turístiques d'entre un 10% i un 20% per als pròxims mesos. El 15 d'abril començarà la temporada turística i Pol admet que, en aquest augment de les previsions, compten que els beneficiarà la inestabilitat del nord de l'Àfrica.

Les revoltes, sobretot a Egipte i a Tunísia, fan que els turistes decideixin "no viatjar a aquestes destinacions per la por que els afecti la situació que s'hi viu", segons Pol. Tot i això, la cap de la patronal hotelera de Mallorca és conscient que aquesta situació és temporal i que tard o d'hora els turistes tornaran a aquests destins i que això pot fer-los canviar la política de preus.

Ja fa temps que les Illes Balears noten els efectes de les revoltes dels països àrabs. Alguns dels grans operadors turístics que controlen bona part dels mercats britànic i alemany, com TUI i Thomas Cook, auguren que tot l'arxipèlag sortirà afavorit d'aquesta situació de cara a l'estiu. Això es confirmarà aquest mes mateix, a la fira ITB de Berlín, encara que ja a principis de febrer Thomas Cook va comunicar que les reserves de turistes britànics a les Illes Balears havien crescut un 30% a causa dels avalots a Egipte i Tunísia. No obstant això, Air Berlin ja ha reprès els vols als dos països i es preveu que el flux de viatgers poc a poc tornarà a la normalitat. En el cas de la revolta a Líbia, però, es tem que la influència al sector turístic es noti més per l'augment del preu del petroli que no perquè pugui desviar gaires viatgers a les Illes.

stats