Llei prostitució
Crònica 31/08/2011

Impost sexual a Alemanya

1 min
Impost sexual a Alemanya

Segons un innovador impost sexual, les prostitutes d'aquesta ciutat alemanya hauran d'abonar sis euros per nit, abans de començar la seva activitat, en una mena de caixer similar a un parquímetre de cotxes. La tarifa cobreix la franja d'ocupació de les 20.15 hores a les sis de la matinada, independentment del nombre de clients. Les professionals que incompleixin la condició tributària i no adquireixin el seu tiquet s'exposen a multes de fins a cent euros.

Amb aquesta inciativa, pionera a Alemanya, les autoritats locals preveuen recaptar uns 300.000 euros anuals suplementaris als mateixos impostos que ja paguen les prostitutes assentades en bordells controlats i legalitzats. "Aquest distribuïdor automàtic segur que interessarà a altres ciutats", va afirmar ahir el portaveu de l'Associació de Ciutats i Municipis Alemanys, Uwe Zimmermann. Amb aquests impostos es podran cobrir una part dels controls, serveis de seguretat o control d'arrendament de terrenys per a la prostitució legal.

AAlemanya hi exerceixen al voltant de 400.000 prostitutes, segons el grup berlinès d'ajuda als treballadors del sexe Hydra. El país va legalitzar la prostitució l'1 de gener del 2002, sota el govern del canceller socialdemòcrata Gerhard Schröder, i va donar a les professionals del sector el dret de tenir contractes de treball, Seguretat Social i assegurances públiques.

stats