Salut europea
Crònica 30/05/2011

Infecció alimentària

1 min
Infecció alimentària

L'atleta de Valladolid Elena Espeso va ser ingressada a un hospital d'Hamburg (Alemanya), on li van diagnosticar el bacteri Escherichia coli , un germen que ja ha causat deu morts i més de mil afectats al país. L'atleta, però, no està greu i confia poder ser donada d'alta aviat. Espeso havia anat a Alemanya a córrer la marató d'Hamburg, el 22 de maig. Durant la carrera, es va començar a trobar malament però va aguantar fins al final, segons va explicar ella mateixa a Efe. "Vaig arribar a la meta en quarta posició, amb les cames plenes de sang, perquè aquest bacteri provoca diarrea amb sang", va relatar. Però Espeso assegura que no havia tastat cap cogombre, sinó que havia menjat tomàquets crus.

Àustria ha iniciat una operació per retirar de la venda al públic cogombres, tomàquets i albergínies a 33 botigues que van adquirir les verdures a través de majoristes que comercialitzen els productes espanyols on es va trobar el bacteri EHEC. La decisió de retirar-los va procedir dels mateixos majoristes i demà les autoritats sanitàries inspeccionaran els comerços. Fins ara se n'han detectat tres casos en aquest país.

Les autoritats alemanyes van informar ahir que havien detectat tres cogombres amb indicis de l'EHEC durant unes proves aleatòries a diverses botigues d'alimentació i restaurants. El ministre de Protecció del Consumidor de l'estat Mecklenburg-Antepomerania, Till Backhaus, que va fer l'anunci, no va especificar d'on procedien els cogombres infectats. Dijous passat, les autoritats sanitàries del país havien assenyalat Espanya com l'estat d'origen dels productes que contenien el bacteri, d'acord amb una anàlisi d'hortalisses a l'atzar efectuat al mercat central d'Hamburg.

stats