PROTECCIÓ CIVIL
Crònica 07/06/2011

Interior extrema el control de les revetlles

L'accident de la revetlla de Sant Joan de l'any passat a Castelldefels ha posat en alerta Interior per prevenir les festes a l'aire lliure prop de vies ferroviàries. Aquest any assessorarà els ajuntaments.

Maria Ortega
1 min
La Generalitat assessorarà els ajuntaments sobre la normativa per fer revetlles a les platges i evitar incidents.

Barcelona.Les dotze persones que van perdre la vida en creuar les vies de Castelledefels, en plena celebració de la passada revetlla de Sant Joan, han marcat de manera crucial els plans del departament d'Interior i la direcció general de Protecció Civil a l'hora d'encarar les celebracions estivals a l'aire lliure d'aquest any, sobretot les que estan relacionades amb el foc i les que se celebren en espais propers a les vies de tren i la platja. És per això que han editat una guia de consells per als ajuntaments en què s'expliciten els passos a seguir i els requisits que cal complir a l'hora de sol·licitar el permís per a la celebració d'espectacles públics o activitats recreatives, especialment en els espais situats dins de la zona de protecció dels ferrocarrils (setanta metres a banda i banda de les vies).

Segons el conseller d'Interior, Felip Puig, pot ser especialment útil per a municipis petits costaners pels quals el tren discorre entre la població i la zona de platja. El Govern també ha presentat la campanya Revetlles amb precaució , que inclou un còmic ( En Pau, l'Arnau i l'Anna a Terra de Foc! ) sobre bones pràctiques en l'ús dels petards i té com a novetats l'entrada a les xarxes socials. Intensificarà els consells de seguretat a través de Twitter i penjarà vídeos de consells a YouTube.

stats