SEGURETAT
Crònica 24/03/2012

El Govern engega un servei pioner per atendre les víctimes de trànsit

L.d-r.
2 min

BARCELONA.El departament d'Interior posa en marxa aquest dilluns un servei pioner a l'Estat per atendre les víctimes d'accidents de trànsit. L'objectiu és ajudar i orientar les persones que han tingut un accident i oferir una atenció especialitzada tant psicològica com informativa perquè coneguin els recursos de què disposen. Es tracta d'una iniciativa pionera a l'Estat perquè fins ara qui donava aquest servei no era cap administració pública sinó les associacions de víctimes de trànsit. El conseller Felip Puig va voler deixar clar que el servei no pretén donar una resposta immediata després de l'accident, sinó que es una tercera via -que complementa la prevenció i l'acció- per donar atenció integral a les víctimes i les seves famílies.

L'usuari disposarà d'un telèfon gratuït, de dilluns a divendres, atès per personal qualificat i psicòlegs, tot i que els professionals també es podran desplaçar als domicilis de les víctimes. El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, va explicar ahir que s'ha intentat pautar el mínim possible el servei "perquè cada situació serà un món" i volen ser capaços d'adaptar-se. L'equip del Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) està format per disset gestors telefònics, una educadora social, quatre psicòlegs i una coordinadora que també s'han reunit amb víctimes i associacions per tenir una perspectiva més bona.

51 morts des de principi d'any

Aquest servei arriba en un moment en què han augmentat els accidents a les carreteres catalanes. Aregio va destacar que la mortalitat ha crescut des de principi d'any un 26% respecte a les mateixes dates del 2011. L'accident d'ahir a la Garriga -en què va morir la conductora d'un turisme que va perdre el control i va topar contra la mitjana de la calçada- eleva el nombre de víctimes mortals a 51. Aregio va demanar, però, responsabilitat als conductors a l'hora de posar-se al volant, ja que la majoria d'accidents tenen origen en un factor humà.

stats