Interlocutora amb Madrid
Crònica 28/01/2012

Camacho es reunirà amb cinc ministres per 'tapar' CiU com a pont català amb Rajoy

1 min
Interlocutora amb Madrid

Contraprogramació d'entrevistes

Després que diversos consellers ja s'hagin reunit amb els seus ministres homòlegs, dilluns serà el torn de la vicepresidenta Joana Ortega, que s'entrevistarà amb la vicepresidenta espanyola, Soraya S. de Santamaría, dos dies abans de la trobada entre Artur Mas i Mariano Rajoy. La mateixa setmana, però, també farà el seu particular tour la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que s'entrevistarà fins dimecres amb els ministres d'Economia, Hisenda, Foment, Ocupació i Interior.

La veu catalana a Madrid

Algunes d'aquestes reunions passaran per davant de les previstes per alguns consellers i amb això Camacho va anunciar ahir que exercirà de "mediadora i interlocutora" per excel·lència de l'executiu central a Catalunya, presentant-se com la més adequada per traslladar a Madrid les principals "preocupacions" dels catalans. Alguns dels temes que plantejarà seran els pagaments pendents, el nou finançament i l'aeroport del Prat.

Per davant del Govern

Camacho va anunciar a la premsa la seva agenda abans que al Govern i, de fet, afirma que prepara amb Rajoy l'entrevista amb Mas. "No crec que els emprenyi", va dir, tot i que les últimes setmanes s'ha disputat públicament el paper de mediadora amb el líder d'Unió i president de la comissió bilateral Estat-Generalitat, Josep A. Duran i Lleida. El portaveu del PSC, Jaume Collboni, va erigir Camacho en vencedora d'aquest particular duel.

stats