SEGURETAT
Crònica 01/11/2011

Intervinguda una festa 'rave' al Poblenou de BCN

Ara
1 min
La festa es feia en una càmera frigorífica.

BARCELONA.La Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir la matinada de diumenge una festa rave que s'estava celebrant sense autorització ni mesures de seguretat en una càmera frigorífica del Poblenou. La festa era al carrer Espronceda i les queixes dels veïns van alertar la policia. Quan els agents hi van arribar, van comprovar que hi havia 200 persones de festa dins d'un local destinat a càmera frigorífica de grans proporcions.

La Guàrdia Urbana va decomissar 500 quilos de material acústic. La festa estava organitzada pel col·lectiu El Matadero, que ja té antecedents en l'organització de festes il·legals. Fonts del col·lectiu van assegurar ahir que l'activitat no era cap rave, sinó una festa per a socis.

El local no disposava de cap mesura per garantir la seguretat dels assistents ni dels veïns, no hi havia pràcticament enllumenat, cap element contra incendis, no disposava d'assegurança i, en cas que hi hagués hagut un accident, l'evacuació dels assistents hauria estat molt complicada, segons fonts de la Guàrdia Urbana. El tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va afirmar que en els últims tres anys hi ha hagut un descens progressiu del nombre de festes rave que es fan a la ciutat. Així, mentre que el 2009 se'n van detectar 300, el 2010 n'hi va haver un centenar i aquest 2011 només se n'han comptabilitzat cinc.

stats