FAÇANA LITORAL
Crònica 12/11/2011

Inversió de 30 milions al Port Vell per acollir grans iots de luxe

L'empresa concessionària de la marina del Port Vell de Barcelona invertirà 30 milions d'euros per poder acollir vaixells de fins a 180 metres d'eslora. El projecte ha de ser una realitat d'aquí un any.

Carles Arbolí Ignasi Pujol
2 min
Inversió de 30 milions al Port Vell per acollir grans iots de luxe

BARCELONA.La marina del Port Vell de Barcelona compta actualment amb 413 amarradors i 4.800 metres quadrats de locals comercials. El projecte que ha presentat ara Salamanca Capital, el grup inversor britànic que en té la concessió, preveu una inversió de 30 milions d'euros per transformar tot aquest espai i convertir-lo en una marina de luxe que no només vol tenir instal·lacions de més qualitat, sinó que s'adreçarà especialment a grans iots de luxe -coneguts en el llenguatge nàutic com a superiors-, de fins a 180 metres d'eslora. D'aquesta manera, el projecte preveu passar dels 413 amarradors actuals a només 150.

El president de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Sixte Cambra, ha manifestat, en declaracions a l'ARA, que els propietaris de la marina pretenen amb aquesta iniciativa "atreure nàutica d'esbarjo de la màxima qualitat". APB veu amb bons ulls el projecte, tot i que encara està pendent de la seva autorització per part del consell d'administració. També caldrà que es pronunciï el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i Puertos del Estado.

Tot i això, fonts de Salamanca Capital han explicat que confien a poder començar les obres abans de finals d'any i poder posar en marxa les noves instal·lacions la tardor de l'any vinent. En aquest sentit, fins i tot ja estan comercialitzant els nous amarradors per a grans embarcacions, mentre que, a causa de la reducció de l'espai, properament es negociarà amb els actuals usuaris de la marina. Mentre s'executi el projecte, Salamanca Capital preveu que les instal·lacions mantinguin l'operativitat.

La reconversió del Port Vell en una marina per a grans iots de luxe no convenç a tothom. L'equip de l'alcalde, Xavier Trias, el veu positiu, però no en pensen el mateix des de les associacions de veïns de la Barceloneta, que temen que el projecte perjudiqui la dinàmica del barri. En aquest sentit, un dels aspectes que més preocupa és la seguretat que va associada a aquestes grans embarcacions, normalment de magnats russos o fortunes saudites. El projecte ja adverteix que s'oferirà servei personalitzat de seguretat i que algunes de les zones de la futura marina tindran els accessos restringits per al públic.

stats