Crònica 21/04/2011

Israel atreu el turisme amb una ruta sobre Jesús

1 min

El ministeri de Turisme d'Israel pensa en la possibilitat de treure rendiment turístic al pas de Jesús per aquestes terres i aviat posarà en marxa l'anomenat Camí de l'Evangeli. Són 65 quilòmetres per la regió de Galilea que connecten els llocs més importants de la vida de Jesús, i altres d'interès religiós i històric. La ruta es pot fer a peu durant quatre dies, en bicicleta, cotxe o navegant pel mar de Galilea, també conegut com a llac de Tiberíades.

La travessia passa pel mont del Precipici, a Natzaret; el poblet de Cafarnaüm, on Jesús va viure una part de la seva vida; el mont Tabor; Canà, on segons la tradició Jesús va fer el primer miracle; els Corns de Hattin; Magdala, d'on és originària Maria Magdalena; la badia de Tabgha, escenari de la multiplicació dels pans i els peixos, i el mont de les Benaurances, on Jesús va pronunciar el famós sermó de la muntanya.

Es tracta de la primera gran inversió per millorar les infrastructures per visitar aquests indrets. Fins ara qui volia seguir les passes de Jesús es trobava amb un gran buit informatiu i d'infraestructures. Camins barrats i pocs llocs per descansar. La majoria de llocs d'interès que surten als Evangelis estan força descuidats, segons l'opinió dels visitants.

L'excursió s'inaugura dos mesos després que el Papa eximís els jueus de la mort de Jesús en el seu nou llibre, gest que Israel li va agrair.

stats