ESPAI REOBERT
Crònica 10/01/2011

Ja es pot passejar pels jardins Costa i LLobera

M. C.
1 min
Sants-Montjuic, Catalunya

BARCELONAHan estat cinc anys fent-hi obres i cinc anys en què els ciutadans no han pogut accedir-hi. Els jardins de Mossèn Costa i Llobera, ubicats al districte de Sants-Montjuïc, a la carretera de Miramar, constitueixen un dels espais verds més singulars de la ciutat per la col·lecció de cactus i plantes crasses que, segons l'Ajuntament, és de les més destacades de Catalunya i de les més importants del món. Des d'ahir ja es poden tornar a disfrutar.

Les obres han permès millorar el sistema de drenatge originari dels jardins i estabilitzar el terreny per evitar els esvorancs i els moviments de terra que s'havien detectat en obres anteriors de rehabilitació. La inversió ha estat de 4.638.935 euros.

Les plantes i els cactus provenen d'orígens molt diversos com ara Sud-àfrica, Austràlia, els Estats Units, el Marroc i diversos països sud-americans com Mèxic o l'Argentina. El parc també conté una àmplia varietat d'arbres i arbusts propis del clima mediterrani, com ara garrofers, arbres ampolla, roures australians, potes de vaca i fins a dotze espècies diferents de palmeres.

Els jardins de Mossèn Costa i Llobera es van inaugurar per primer cop l'any 1970 i ocupen els terrenys d'unes antigues bateries militars de Montjuïc.

stats