Crònica 07/02/2011

Josep Piqué es postula per presidir el Cercle d'Economia

El nom del president de Vueling sona amb força per liderar la nova etapa del Cercle d'Economia, tot i que el consens encara no és prou ampli i apareixen nous candidats, com Leopoldo Rodés.

Ignasi Pujol
2 min
Piqué ja va presidir el Cercle entre el 1995 i el 1996, abans que Aznar el nomenés ministre.

BarcelonaJosep Piqué i Camps, president de Vueling i exministre del govern de José María Aznar, es postula per presidir el Cercle d'Economia, un cop l'actual president, Salvador Alemany, ha comunicat als socis de l'influent lobi català la voluntat d'accelerar el seu relleu per haver rebut l'encàrrec del president, Artur Mas, de liderar el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec).

Piqué és el candidat més ben posicionat per agafar el relleu d'Alemany, tot i que en els últims dies ha començat a sonar amb força el nom de l'empresari Leopoldo Rodés, president de Media Planning i membre de la junta del Cercle.

La tradició de la institució apunta que el nou president ha de sortir d'una de les vicepresidències, tot i que aquesta regla no escrita s'ha trencat en alguna ocasió (va ser el cas d'Alemany). Els quatre vicepresidents actuals són Piqué; el president del Banc Sabadell, Josep Oliu; el president d'Agrolimen, Artur Carulla, i el catedràtic Anton Costas. Piqué i Oliu tenen interès a ocupar la presidència del Cercle, però l'actual transformació que està vivint el sector financer sembla indicar que no és el moment idoni per a Oliu.

Piqué ha multiplicat els seus actes i la seva implicació empresarial des que va deixar la direcció del PP de Catalunya al juliol del 2007. A més de presidir Vueling i el portal Bodaclick, forma part dels consells d'admistració d'Applus+, Tradisa, GVC Gaesco i Copisa.

Piqué ja va ser president del Cercle entre el 1995 i el 1996. El seu mandat es va interrompre quan Aznar el va nomenar ministre. Si Piqué tornés a la presidència, seria la segona vegada a la història de la institució (fundada el 1958) que repeteix un president. L'anterior precedent és el de Vicenç Oller, que també va veure interromput el seu mandat per convertir-se en conseller del Govern el 1989. La junta directiva del Cercle es reunirà el 14 de febrer per decidir la data de les eleccions, en les quals acostuma a haver-hi un candidat de consens. S'espera que el nou president prengui possessió abans de les jornades que el Cercle celebrarà a Sitges al mes de juny.

L'elecció de Piqué seria interpretada com una mostra dels aires de canvi que també bufen a la Moncloa. Seria un bon interlocutor amb un hipotètic govern del PP. L'exministre està il·lusionat amb la possibilitat de tornar a la presidència, tot i ser contrari al document que va redactar la junta del cercle amb motiu de la manifestació de Barcelona en defensa de l'Estatut.

stats