JUTJATS SENSE RECURSOS
Crònica 18/03/2011

Justícia cobreix el 50% de les baixes per frenar el col·lapse

Laia Espín
2 min
Funcionaris del departament de Justícia es van manifestar ahir a Barcelona.

Barcelona.El departament de Justícia podrà cobrir el 50% de les vacants i de les baixes laborals dels diversos jutjats de Catalunya, després de l'acord aprovat aquesta setmana pel Govern. Els efectius de què disposaran es destinaran, segons fonts de la conselleria, als òrgans judicials que tinguin una situació més complicada. Tanmateix, el departament també reordenarà les places als jutjats per dotar els que tenen més feina de més personal. Això vol dir que els tribunals amb menys càrrega de feina hauran de prescindir d'algun treballador en benefici dels que en tenen més. Aquesta decisió haurà de ser consensuada amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i el ministeri de Justícia, que és l'administració que encara té competències en matèria de personal. La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ja ha expressat la necessitat de posar en funcionament l'oficina judicial per poder millorar la situació de la justícia.

Protestes dels Sindicats

Tot i aquestes decisions, els quatre sindicats de l'administració de justícia van protestar ahir contra les retallades de personal. Unes 400 persones es van concentrar primer davant la seu del departament i després a la plaça de Sant Jaume. El motiu principal que van esgrimir va ser el desacord amb la decisió de no cobrir totes les baixes i vacants. Els diversos portaveus sindicals van demanar al Govern que consideri la justícia "un servei essencial per al ciutadà" i que la tracti com a tal.

Aquesta no ha estat l'única protesta contra la política de personal que està aplicant el departament de Justícia. Les seccions sindicals de presons també es van manifestar en contra de la retallada de 470 llocs de treball. Segons van afirmar, una tercera part d'aquestes places estan pendents de nomenament, ja que encara no s'ha obert el centre penitenciari de Puig de les Basses, a Figueres. Aquesta presó ha de servir per unificar els actuals centres de Girona i Figueres.

stats