DROGUES A LA PRESÓ
Crònica 20/01/2011

Justícia investiga la mort per sobredosi d'un pres a Lledoners

Marta Català
1 min
La presó de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada, Bages.

Barcelona.A la presó de Lledoners ningú es va adonar que dos reclusos s'havien passat amb les drogues i que a les seves cel·les amagaven les substàncies estupefaents. La nit de dimarts els dos presos estaven a la mateixa cel·la i, per motius que encara es desconeixen, van patir una sobredosi. Un d'ells va morir i l'altre està greu a l'hospital. Ara Justícia investiga què ha passat i es manté prudent mentre espera els resultats de l'autòpsia.

Els funcionaris que custodien les cel·les de la presó no van adonar-se fins a l'endemà de l'estat dels dos presos. Tal com ha explicat el responsable de presons d'UGT, Xavier Martínez, els dos interns van ser localitzats inconscients a tres quarts de vuit del matí de dimarts, durant el recompte habitual que es fa a les cel·les. Els funcionaris van traslladar-los urgentment a la infermeria de la presó. Segons les mateixes fonts, a un d'ells van aconseguir estabilitzar-lo mentre que l'altre va acabar morint a la infermeria.

A les presons hi ha droga i s'hi trafica. Ho diuen fonts penitenciàries: "No és cap secret que la droga corre per les presons amb tota impunitat i sense problemes", afirmen. Segons aquestes fonts, la quantitat de droga que es mou pels centres "és alarmant i calen mesures". Els sindicats parlen d'augmentar el personal, d'incrementar les mesures de seguretat: "És impossible controlar totes les vies d'entrada de la cocaïna sense més personal", expliquen fonts sindicals. A la presó, les vies més comunes per entrar substàncies estupefaents són a través dels mateixos presos que surten de permís, les persones que els vénen a visitar i a través d'objectes personals que familiars porten als condemnats als centres penitenciaris.

stats