Publicitat
Publicitat

FINANCES DE LA GENERALITAT

L'ACA ajorna cinc anys un deute de 482 milions amb un sindicat bancari

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aconseguit desplaçar fins al 2017 el pagament d'un deute de 482 milions d'euros amb un sindicat de bancs. L'ACA manté un crèdit de 890 milions amb 15 entitats financeres -amb el pacte firmat fa poc-, 13 de les quals han acordat un préstec renovat i sis més han formalitzat crèdits bilaterals pel valor referit de 482 milions. Es tracta de l'operació de reestructuració bancària més important duta a terme a Espanya per una empresa pública, segons les dades del departament de Territori i Sostenibilitat.

Molts dels contractes d'aquest préstec s'havien de retornar aquest mateix any i el 2013, mentre que ara el gruix dels venciments s'ha desplaçat al 2014. Les mateixes fonts de la Generalitat van afegir que amb aquesta renegociació, l'ACA podrà destinar més recursos al pagament de proveïdors.

L'ACA arrossega un deute bancari total de 1.240 milions i s'ha rebaixat en 120 milions el 2011. És, per tant, el primer exercici que l'entitat aconsegueix tancar sense augmentar el nivell d'endeutament. La reducció de despeses de l'ACA va arribar el 2011 al 20%. La pèrdua comptable de l'organisme va situar-se en els 33 milions durant l'any passat, cosa que va representar una clara reducció respecte als 54 milions de números vermells registrats el 2010.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT