TRIBUNALS
Crònica 26/10/2011

L'Audiència Nacional cita Mas i 10 diputats pel setge al Parlament

L'Audiència Nacional ha citat el president Artur Mas i deu diputats més com a perjudicats pel setge delsindignatsal Parlament el 15 de juny. Tots ells declararan entre el 13 i el 15 de desembre.

Laura Díaz-roig
2 min
El diputat de SI, Alfons López Tena, mentre era increpat perindignatsals accessos al Parlament, el passat 15 de juny.

Barcelona.L'Audiència Nacional ha citat a declarar entre el 13 i el 15 de desembre el president de la Generalitat, Artur Mas, i deu diputats més per l'assetjament que van patir el 15 de juny, quan un grup d'indignatsva intentar impedir que entressin al Parlament. Així ho ha acordat el jutge Eloy Velasco, en una providència que es va fer pública ahir. Els deu diputats -Gerard Figueras (CiU), Santi Vila (CiU), Jordi Turull (CiU), Josep Maria Llop (CiU), Anna Isabel Marcos (CiU), Ernest Maragall (PSC), Montserrat Tura (PSC), Joan Boada (ICV), Salvador Milà (ICV) i Alfons López Tena (SI)- juntament amb Mas, hauran d'explicar davant l'alt tribunal com els va afectar el bloqueig del Parlament del juny, que va provocar que nombrosos diputats i membres del Govern, inclosos Mas i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, accedissin a les instal·lacions en helicòpter.

L'Audiència Nacional permetrà a Artur Mas que la declaració es faci al seu despatx o domicili, o bé per escrit. El portaveu del Govern, Francesc Homs, va assegurar ahir que el Govern està sempre a disposició de la justícia i "col·laborarà en tot el que sigui necessari".

17 'indignats' imputats

El jutge va deixar en llibertat a principis d'octubre els 17indignatsimputats per la seva suposada participació en el bloqueig. Estan acusats d'un delicte contra les altes institucions de l'Estat -castigat amb penes d'entre 3 i 5 anys de presó- i hauran de comparèixer cada 15 dies al jutjat. Els joves van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra per poder ser identificats. De fet, l'actuació dels Mossos va crear molta polèmica: els agents van irrompre a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per detenir sisindignatsque, en saber que estaven imputats, s'havien presentat voluntàriament al jutjat de guàrdia per entregar-se. L'ordre va venir directament de l'Audiència Nacional, però el jutge de guàrdia de Barcelona, que estava esperant instruccions de l'alt tribunal per actuar, no en va tenir coneixement fins després de les detencions.

stats