ESTALVI ENERGÈTIC
Crònica 15/04/2011

L'Estat diu que el límit a 110 km/h es prorrogarà

C.a.
1 min
El límit a 110 km/h s'aplica des del 25 de febrer a tot l'Estat.

BARCELONA.El límit de 110 km/h a les autopistes i autovies no s'aixecarà a finals de juny, com estava previst inicialment, sinó que gairebé amb tota probabilitat es prorrogarà durant més temps. La raó no és altra que el preu del petroli, que segueix a l'alça i distorsiona els plans inicials de l'Estat, que havia abaixat el límit de velocitat per fomentar l'estalvi energètic. El cap de la Direcció General de Trànsit (DGT), Pere Navarro, va assegurar ahir que "la decisió es va prendre per motius d'estalvi a causa del preu del barril de petroli i avui -per ahir- és encara més alt que quan es va prendre la decisió". Navarro va afegir que "tots voldríem tornar a posar el límit de 120 km/h, però el preu del petroli ens hi ha d'ajudar, perquè és l'argument que ens ho podria permetre".

El director general de la DGT va fer aquestes declaracions en una jornades sobre seguretat viària celebrades a Madrid. Navarro va recordar que el preu del barril de petroli estava a 112 dòlars a finals de febrer -quan es va rebaixar el límit de velocitat-, mentre que aquesta setmana ha arribat a sobrepassar els 120 dòlars.

La limitació a 110 km/h s'havia d'acabar el 25 de juny, una vegada s'hauran complert els primers quatre mesos de la mesura, que formava part d'un paquet d'actuacions que va impulsar l'Estat espanyol per reduir el consum de petroli.

stats