ECONOMIA MUNDIAL
Crònica 30/06/2011

L'FMI insta els EUA a reduir més el dèficit

Ara
1 min
El president Obama és conscient que ha de reduir el dèficit.

BARCELONA.Els dèficits públics s'han de reduir, però en un espai de temps prudencial, amb l'objectiu de no perjudicar el creixement econòmic. Així ho entén l'FMI, que ha demanat als Estats Units que ampliï com més aviat millor el límit de deute per evitar un xoc als mercats.

L'FMI ha instat els partits polítics dels EUA a arribar a una posició comuna per incrementar el límit del deute federal amb una reflexió que, per ara, no està arribant a la Unió Europea. Així, adverteix que la reducció del dèficit proposat en el pressupost podria ser "excessivament intensa" en el període inicial, donada la debilitat cíclica, però al mateix temps, insuficient per estabilitzar el deute a mitjans d'aquesta dècada. Es tracta, per tant, d'arribar a un "equilibri adequat" entre la retirada de les mesures extraordinàries de suport i facilitar la recuperació en un context amb "nous vents en contra".

El president nord-americà, Barack Obama, conscient de la dificultat d'arribar a aquest equilibri, va assegurar que vol posar fi als avantatges fiscals per a les rendes més altes en el marc de l'acord pressupostari. "No es pot reduir el dèficit sense comptar amb alguns ingressos", va dir, defensant, al mateix temps, la prolongació dels estímuls fiscals dirigits a les classes mitjanes i a la promoció de mesures que permetin la creació d'ocupació.

stats