TISORADA A LA SANITAT
Crònica 07/05/2011

L'Hospital Clínic perd els llits del servei de dermatologia

En el procés de reorganització del Clínic, la direcció traslladarà la unitat de geriatria a la seu de Villarroel, però es perdran llits de dermatologia. A l'espai lliure s'hi podria fer activitat privada.

Lara Bonilla
2 min
Els treballadors de l'Hospital Clínic han empaperat les instal·lacions amb cartells contra les retallades a la sanitat.

BARCELONA.El 6 de juny la unitat de geriatria d'aguts (UGA) de l'Hospital Clínic, amb una dotació de 24 llits, es traslladarà de l'edifici de la Maternitat a la seu del carrer Villarroel. Pel camí es perdran alguns llits, ja que el servei s'instal·larà a l'actual sala d'hospitalització de dermatologia, que només compta amb 16 llits. La intenció és habilitar en el futur una altra sala per acollir els 24 llits originals.

Amb el trasllat, però, també es perden els llits de dermatologia, "els únics llits de Catalunya per a aquesta especialitat i el centre de referència en el tractament de limfomes cutanis, melanomes, porfíries i malalties de butllofes", expliquen fonts dels treballadors del Clínic. També s'ha eliminat una plaça de metge especialista en melanomes, ja que no es cobreix una jubilació. L'activitat de dermatologia continuarà a l'hospital de dia. Així mateix, l'espai que actualment ocupa la unitat de geriatria de llarga estada a la Maternitat podria acollir activitat privada de l'Institut Clínic d'Oftalmologia, un dels molts instituts de l'hospital.

Tot i que fonts del centre reconeixen que el model encara "no està prou madur", l'objectiu és convertir aquest institut en un model mixt público-privat. Els sindicats ja s'han queixat que s'utilitzin instal·lacions públiques i personal de l'hospital per fer activitat privada.

A l'espera dels plans de xoc

No obstant això, tots aquests projectes estan pendents que el departament de Salut aprovi després de les eleccions municipals els plans de xoc que han presentant els gerents dels centres per contenir la despesa sanitària. "No hi ha cap ordre signada, però les retallades ja s'estan fent", diu Sergi Hurtado, president del comitè d'empresa de l'Hospital Clínic.

Les clíniques privades consideren que l'activitat privada que han començat a fer centres públics és competència deslleial.

stats