Crònica 07/09/2011

L'Hospitalet pagarà amb prorrateig i Caldes també farà insubmissió

A.b.
2 min
L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en una imatge a a la Rambla Just Oliveras, al centre de la ciutat.

Barcelona.L'Hospitalet de Llobregat, amb 20,8 milions d'euros pendents, és un dels ajuntaments catalans que més diners ha de tornar a l'Estat en concepte dels diners avançats i que, mal calculats, va quedar clar que eren excessius per les previsions d'ingressos. Més enllà del que farà Barcelona, que amb 304 milions lidera la llista i que encara no s'ha pronunciat, el municipi que governa la socialista Núria Marín ha optat per la fórmula del prorrateig fins al 2015, amb una solució que passa per retornar els diners que demana l'Estat a través de partides que s'inclouran en el pressupost municipal de cada any. D'aquesta manera, un dels principals afectats per la decisió del govern espanyol es desmarca de la via simbòlica que ha engegat Sant Vicenç dels Horts d'insubmissió fiscal.

Gest del govern amb Junqueras

Ahir, en la línia argumental expressada dilluns per l'Ajuntament de Manresa, el portaveu del govern català, Francesc Homs, va advertir que l'Estat té "la paella pel mànec" en aquest episodi des del moment en què la devolució sortirà de les transferències futures que el mateix Estat ha de fer a les corporacions municipals. Ara bé, Homs, tenint en compte que a Sant Vicenç dels Horts la iniciativa està liderada per ERC però compartida a l'equip de govern amb CiU i ICV, va afegir que el posicionament de Junqueras "és una ajuda necessària des del punt de vista de la pedagogia".

De fet, Sant Vicenç no està tan sol en la seva particular croada, ja que també l'Ajuntament de Caldes de Montbui, governat en aquest cas en solitari per Esquerra, es va sumar fil per randa a la iniciativa de plantar-se a les exigències de l'executiu espanyol. En el cas de Caldes, l'administració central reclama el retorn de 296.985 euros per les transferències del 2008 i de 685.645 euros per les de l'any 2009.

stats