Calendari de retirada
Crònica 07/10/2011

L'OTAN i els EUA seguiran al país després del 2014

1 min

L'OTAN i els Estats Units van reafirmar ahir el seu compromís amb l'Afganistan més enllà del 2014, any en què cediran el control del territori al govern afganès. En una reunió entre els ministres de Defensa de l'Aliança i els seus socis a l'Afganistan, el secretari general de la institució, Anders Fogh Rasmussen, va dir: "La transició no és una fugida. No marxarem quan els afganesos agafin el control".

Rasmussen va assegurar que, més enllà del 2014, un dels "elements crucials" del suport aliat a les autoritats locals seguirà sent "l'entrenament" de militars i policies afganesos.

A la reunió de ministres també es va abordar l'altre front militar que l'OTAN té obert: Líbia. L'Aliança va acordar que la fi de la intervenció contra el règim de Muammar Al-Gaddafi "és a prop", però que només la donaran per acabada "quan es compleixin certes condicions polítiques i militars". Leon Panetta, secretari de Defensa nord-americà, va concretar que la decisió tindrà en compte la capacitat de governar del Consell Nacional de Transició rebel i el que passi a les ciutats de Sirte i Bani Walid, últims bastions de la resistència gaddafista.

stats