MONARQUIA
Crònica 11/04/2012

L'accident de Froilà delata un incompliment de la llei

L'accident en què Felip Joan Froilà es va disparar un tret al peu delata un incompliment de la llei. El nét del rei feia pràctiques de tir, però el reglament d'armes fixa una edat mínima de 14 anys.

Auri Garcia Morera
2 min
L'accident de Froilà delata  un incompliment de la llei

BARCELONA.Jaime de Marichalar s'enfronta a una multa de fins a 3.000 euros per haver permès que el seu fill Felip Joan Froilà, de 13 anys, utilitzés una arma de foc. Dilluns la casa reial va explicar a l'agència Efe que el nét gran del rei havia tingut "un accident mentre feia pràctiques de tir a la casa familiar de Sòria". Mentre era "al pati de la casa amb el seu pare", a Froilà "se li va disparar una escopeta" que li va provocar "una ferida al peu dret", de la qual va haver de ser intervingut quirúrgicament.

L'explicació, en què la casa reial admet que era el mateix Froilà qui utilitzava l'arma, delata un incompliment del reglament d'armes, que estableix una edat mínima de 14 anys per a la utilització d'armes de foc en qualsevol circumstància. Es tracta d'una falta greu, castigada amb fins a 3.000 euros de multa i amb la retirada durant un màxim de dos anys de les llicències d'armes dels adults responsables.

En aquests casos, els hospitals estan obligats a enviar un informe de lesions al jutjat de guàrdia de la zona, que al seu torn ha de decidir si remetre el cas a la Guàrdia Civil perquè comenci una investigació. Ahir al migdia, el jutjat corresponent va rebre l'informe de l'Hospital Santa Bárbara de Sòria, que és on va ser atès Froilà en un primer moment, abans que el traslladessin a l'Hospital Quirón de Madrid.

Segons una nota de la casa reial amb dades d'aquest hospital que es va difondre ahir, Froilà presenta una "evolució favorable" de la seva ferida i "continuarà en observació hospitalària en els pròxims dies".

La reina hi treu importància

A les portes de l'hospital, davant d'un núvol de micròfons, la reina Sofia i la infanta Elena, mare de Froilà, van voler treure importància a l'accident. Elena va assegurar que "els nens et donen ensurts", i la reina va assegurar que "amb els nens passen aquestes coses". La infanta va recordar que ella no era amb Froilà en el moment de l'accident, sinó que era amb el seu pare. Elena i Jaime de Marichalar van anunciar la seva separació el novembre del 2007. Dos anys més tard, van signar els papers del divorci.

Ahir l'accident de Froilà va ser un dels temes més comentats a les xarxes socials. Twitter es va omplir de bromes sota l'etiqueta #prayforfroilan.

stats