TRIBUNALS
Crònica 21/02/2012

L'acusada del 'crim perfecte' nega haver matat la seva amiga

L'Audiència de Barcelona ha començat a jutjar la dona que presumptament va assassinar una amiga el 2008 i va suplantar la seva identitat per signar préstecs. L'acusada va negar ahir haver-la matat.

Laura Díaz-roig
3 min
L'acusada, María Ángeles Molinava negar que fos la persona que apareix a les filmacions dels bancs on presumptament va signar préstecs en nom de la seva amiga.

BARCELONA.Està acusada d'haver assassinat una amiga seva i haver fingit un crim sexual per no ser descoberta. Des de feia anys, a més, l'estava suplantant, demanant préstecs a bancs en nom seu i, fins i tot, signant una assegurança de vida de la qual ella era la beneficiària. María Ángeles Molina es va asseure ahir al banc dels acusats quan es compleixen quatre anys de l'assassinat i va negar haver quedat aquell 19 de febrer del 2008 amb la víctima. Amb la veu molt segura i desafiant en alguns moments, va contestar totes les preguntes elaborant una coartada que, segons ella, no té res a veure amb el relat dels fets de les acusacions.

Segons la fiscalia -que demana 24 anys de presó- aquella nit l'acusada va citar la seva amiga Ana María Páez -havien estat companyes de feina i després havien continuat tenint relació- en un apartament, la va deixar sense sentit amb cloroform i la va ofegar amb una bossa al cap. Per simular un delicte sexual, va impregnar les zones genital i bucal del cadàver amb esperma que havia recollit en una casa de prostitució masculina el dia anterior. Des del 2006 l'acusada havia subscrit contractes de préstec amb bancs a nom de la seva amiga, així com una assegurança de vida.

Ahir va explicar, però, que el 19 de febrer, després de deixar la seva filla a l'escola, va conduir fins a Saragossa per recollir les cendres de la seva mare, morta dies abans. En tornar a Barcelona, cap a les 9 de la nit, va anar a un centre comercial a comprar un rellotge per a la seva parella i després a un supermercat a comprar iogurts. Assegura que va deixar el cotxe en doble fila i que finalment no va trobar el que buscava, per això no té cap comprovant del garatge ni tiquet de compra.

L'acusada va justificar ahir gran part dels indicis del crim, com l'ampolla de cloroform que van trobar a casa seva: va assegurar que un fuster li havia recomanat que l'utilitzés per arreglar un canelobre i que la seva filla també li havia demanat que en comprés per fer un treball de ciències. Va justificar també la perruca amb el seu ADN que la policia va trobar al pis on es va produir l'assassinat, que estava llogat a nom de la víctima, i va afirmar que en té moltes perquè les utilitza per a jocs sexuals i que la víctima n'hi havia demanat una feia un temps. Sobre els documents de la víctima que es van trobar a casa seva -el DNI, el passaport i targetes de crèdit-, va dir que ella els havia oblidat allà i que, en ser interrogada pel crim, els havia amagat per por. La seva defensa, a més, va centrar l'interrogatori a demostrar que és una dona adinerada -amb un bon sou, una herència i diverses propietats- i descartar així el mòbil econòmic.

Una trucada "estranya"

L'acusada sí que va reconèixer que aquella tarda va rebre una trucada "molt estranya" de la víctima. "Era dins d'un tren i em preguntava a quina parada havia de baixar. En un moment va parlar en veu baixa i em va dir que li seguís el corrent", va explicar ahir Molina, que va afegir que no va saber res més de Páez aquell dia. Tant ella com la seva defensa van anar un pas més enllà en la primera jornada del judici i van insinuar que la parella de la víctima podria estar implicada en el crim, ja que tenien problemes perquè ella volia tenir fills i el company sentimental no.

stats