Crònica 18/01/2011

L'adéu de Pluma complica la recta final a Girona

Narcís Presas
2 min

GironaEl camí cap a les eleccions municipals es va farcint d'obstacles per al PSC. L'últim, a Girona, on el regidor d'Urbanisme, tercer tinent d'alcalde i portaveu socialista, Joan Pluma, ha comunicat a l'alcaldessa que plega per assumir avui mateix la direcció general de Patrimoni Cultural del Govern de CiU, de la mà de Ferran Mascarell. És un cop dur per al tripartit municipal, que perd un dels seus pesos pesants, i esdevé una altra patacada a les aspiracions socialistes de cara al 22 de maig.

El PSC es presentarà a les municipals a Girona, on governa des del 1979, amb nova candidata, Pia Bosch, i amb perspectives electorals complicades. L'enquesta de l'ARA del 9 de desembre ja pronosticava una victòria de la CiU de Carles Puigdemont. Els nacionalistes estan, però, desconcertats per l'entrada de Pluma, de qui havien demanat la dimissió, al Govern.

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, va admetre que el fitxatge de socialistes ha provocat alguna "frustració" a CDC. En qualsevol cas, però, va considerar que qui tindrà un problema per explicar-se és Pluma. "Quina és la part coherent de la seva vida? Fins que ha estat l'assot de CiU o a partir que de la mà de CiU i de Mascarell té una responsabilitat important de país?", va etzibar a Catalunya Ràdio. Si l'enrabiada sectorial de cultura de CDC no ha gosat obrir foc públicament, el que avui hauria de ser nomenat director de Mobilitat, Roger Font (CDC), va criticar a la SER el fitxatge de Pluma per la gestió al govern de Girona i pel seu "ADN socialista".

La marxa de Pluma és un contratemps afegit per al PSC gironí després de la renúncia de l'alcaldessa, Anna Pagans, a tornar a encapçalar la llista. Pluma, sempre vinculat a l'aparell del partit a Girona, va entrar a l'Ajuntament de la mà de Joaquim Nadal el 1991 amb Pagans i Isabel Salamaña, que el substituirà a Urbanisme. La cartera de Salamaña se la queda Glòria Plana, primera secretària del PSC de Girona.

stats