LA GESTIÓ DE LA CONVIVÈNCIA
Crònica 23/03/2011

L'alcaldessa de Salt, amenaçada

Hi ha una campanya orquestrada contra Salt, segons la seva alcaldessa, Iolanda Pineda, que denuncia ser víctima d'un "linxament" i haver estat intimidada a casa seva per un grup de persones.

Carles Arbolí
2 min
L'alcaldessa de Salt denuncia els desordres, crits i amenaces que hi va haver durant la concentració de dilluns davant l'ajuntament.

SALT.La concentració de la nit de dilluns per homenatjar el noi -Òscar Cruz- mort la setmana passada d'un cop al cap, que va degenerar en una espiral de crits i insults contra l'Ajuntament i la policia local, ha acabat amb la paciència de l'alcaldessa de Salt: "Denuncio públicament la campanya orquestrada perquè Salt aparegui com una ciutat en la qual no es pot viure", diu Iolanda Pineda. L'alcaldessa no creu en les casualitats perquè mig miler de persones es concentrin davant de l'ajuntament per escridassar-la. Pineda està convençuda que "s'ha creat un estat de linxament radical i desorbitat cap a mi i cap a l'Ajuntament en general". Una percepció que argumenta en els continguts de determinades pàgines web i en fòrums d'internet. "És un procés en el qual hi ha molts responsables i hi han participat moltes persones, algunes d'elles amb presència pública", apunta Pineda. No vol donar noms i cognoms, però es refereix a l'aterratge al municipi dels ultres de Plataforma per Catalunya o als articles que periòdicament apareixen en una pàgina web local.

Pineda parla de dilluns a la nit, després de la manifestació, i revela: "Un grup de persones va anar a casa meva per intimidar-me, a mi i a la meva família". L'alcaldessa recorda: "Ningú té dret a amenaçar-nos. Estic preocupada per la meva família, però no em rendiré ni faré un pas enrere". Els assistents a la manifestació de dilluns eren bàsicament amics de la víctima, però també s'hi van sumar molts veïns i, segons fonts municipals, un important grup de persones que no viuen a Salt i que van ser els principals protagonistes dels incidents que es van produir quan van intentar entrar a l'ajuntament aprofitant que se celebrava un ple i, posteriorment, a la comissaria de la policia local. Va ser allà on els efectius antiavalots dels Mossos d'Esquadra van haver de protegir les dependències policials.

Després d'aquests fets va ser quan una part dels manifestants es van dirigir cap al domicili de l'alcaldessa de Salt. "Davant de les pressions d'uns quants, que han arribat molt lluny, vull dir que continuaré defensant les meves idees".

stats