SALÓ ALIMENTÀRIA
Crònica 27/03/2012

L'alimentació busca vincular-se al turisme

Alimentària va obrir les portes ahir posant en relleu que el sector resisteix la crisi, crea llocs de treball i multiplica les exportacions. Polítics i empresaris demanen potenciar l'aliança amb el turisme.

Thaïs Gutiérrez
2 min
FENT NEGOCIS   Els visitants van omplir ahir  el saló durant tot el dia. Els organitzadors esperen 140.000 persones al llarg dels quatre dies que dura la fira.

BARCELONA.La primera jornada del saló d'alimentació va estar marcada per l'allau de visitants i per una reivindicació clara: el sector agroalimentari està resistint la crisi i cal potenciar-lo. Ho van dir polítics i empresaris que es van trobar a Fira de Barcelona per donar el tret de sortida i que van destacar que si se sumen les bones xifres d'aquesta indústria a la potència d'un sector com el turístic, els dos es poden convertir en un motor important per sortir de la crisi. El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, va dir que ara cal "potenciar el trinomi alimentació, turisme i gastronomia, sobre la base de la dieta mediterrània i poder ser així molt més competitius" i per això va anunciar que el govern espanyol vol posar en marxa "estratègies d'internacionalització" per potenciar aquesta aliança.

En la mateixa línia, el president de la patronal del sector, la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB), Jesús Pérez Díaz, va dir que si el sector alimentari s'alia amb el turístic es convertiran en una bona arma contra la crisi. "Hem de rendibilitzar el nostre saber viure". Per al president de la patronal, "aquest és el camí a seguir". El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va defensar la fortalesa del sector agroalimentari català, que "pot presumir de mantenir les xifres tot i la crisi", va dir posant èmfasi també en el fet que les exportacions -que han augmentat un 14% en l'últim any- "van molt bé".

La primera indústria catalana

Pelegrí va subratllar que ara la fita és la internacionalització i va dir que "la indústria alimentària catalana sap que el seu mercat és el món i per això té l'objectiu de desenvolupar-s'hi". Per això va destacar la importància que a Alimentària hi hagi, per primer cop, expositors de països com Dubai, la Xina i Tailàndia.

El conseller d'Agricultura també va parlar de la importància de la gastronomia catalana, vinculada a la dieta mediterrània i a "una cuina de prestigi internacional" i va destacar que aquest patrimoni -que també és un atractiu turístic- no seria possible "si no hi hagués com a base un sector agroalimentari de qualitat i que constitueix la primera indústria de Catalunya".

stats