Crònica 27/03/2011

L'alliberament de presos no atura les protestes

1 min

En un intent d'aplacar les protestes, el règim sirià va alliberar ahir 260 presos polítics, la majoria islamistes, segons va informar a France Press Abdel Karim Rihaoui, president de la Lliga Siriana per la Defensa dels Drets Humans, amb seu a Damasc. Algunes fonts també parlaven d'una quarantena de kurds alliberats. Tant els islamistes com els kurds són dos dels grups opositors que han patit més la repressió del règim. Els alliberats són presos que ja haurien complert tres quartes parts de la condemna i que haurien signat una demanda d'alliberament. La sortida de la presó dels presos polítics és una de les principals demandes dels manifestants, juntament amb l'anul·lació de la llei d'emergència.

Malgrat tot, ahir hi va tornar a haver noves protestes. Al nord del país, a Lattakia, un testimoni citat per Al-Jazira, va assegurar que almenys tres persones van morir per trets de franctiradors. A Tafas, prop de Daraa, els manifestants van incendiar una seu del partit del govern i una comissaria de policia.

A Daraa, durant els funerals per les víctimes en les protestes de divendres, milers de persones van marxar pel centre de la ciutat cridant consignes contra el règim. Segons un testimoni, alguns dels manifestants van pujar al pedestal on fins ahir hi havia una estàtua de l'expresident Hafiz al-Assad.

stats