IMMOBILIARI
Crònica 30/12/2011

L'amo de Zara paga 400 milions per la Torre Picasso

E.f.
1 min

BARCELONAL'empresari i propietari de l'imperi Inditex, Amancio Ortega, ha comprat a la constructora FCC la Torre Picasso de Madrid per 400 milions d'euros. El grup de construcció i serveis s'ha venut també les seus que té a Barcelona, al carrer Balmes, i a Madrid, al carrer Federico Salmón. Aquestes dues operacions li suposaran uns ingressos de 60 milions d'euros, segons va informar ahir en un comunicat.

L'edifici Picasso és un edifici emblemàtic del passeig de la Castellana, a Madrid. Té uns 121.000 metres quadrats i 45 plantes, 42 de les quals destinades a oficines de lloguer. L'any passat les empreses ubicades a la torre (que frega la plena ocupació) van generar ingressos de 26 milions d'euros. L'operació de venda a Amancio Ortega l'han assessorat BBVA i la consultora immobiliària Aguirre Newman.

La constructora, que té com a sòcia de referència Esther Koplowitz, està immersa en un procés de desinversió d'actius immobiliaris per enfortir les seves finances i retallar deute. En paral·lel, ha projectat la construcció de la seva nova seu als afores de Madrid.

stats