SUCCESSOS
Crònica 10/05/2011

L'assassí dels Pallaresos hauria enterrat els cossos en un hort

Els Mossos d'Esquadra van buscar ahir en un hort, des de les deu del matí i fins passades les vuit del vespre, els cossos de l'exparella i de l'excunyat del presumpte assassí dels Pallaresos. Avui hi tornaran.

Dani Revenga
2 min
Els Mossos d'Esquadra van comptar  amb la unitat canina per buscar els desapareguts.

Tarragona.Els Mossos d'Esquadra continuaran buscant avui els cossos dels dos desapareguts en un hort que va ser propietat de Ramon Laso, veí dels Pallaresos (Tarragonès) detingut l'1 d'abril. A Laso se l'acusa de l'homicidi de Júlia Lamas i de Maurici Font, exparella i excunyat del presumpte assassí respectivament, que van desaparèixer el març del 2009. Les tasques de recerca van començar ahir dilluns en una zona de 400 metres quadrats situada al polígon Riuclar, al terme municipal de Tarragona.

A petició del titular del jutjat número 2 d'aquesta ciutat, des de les deu del matí i fins passades les vuit del vespre diversos efectius de la policia catalana van buscar els cossos en el subsòl d'aquesta àrea, actualment expropiada per la construcció de l'autovia A-27. La unitat canina, la policia científica, la unitat de desapareguts i un tècnic expert en l'ús d'un georadar van participar en les tasques de recerca. També es va comprovar un pou que hi ha en aquesta àrea gràcies a la col·laboració dels Bombers de la Generalitat. Cap d'aquestes prospeccions va reexir, però les tasques es reprendran avui amb l'ajuda d'una retroexcavadora del ministeri de Foment que desbrossarà i aplanarà el terreny per afavorir la feina del georadar.

L'acusat té uns antecedents esfereïdors. Ramon Laso va ser condemnat l'any 1993 a 57 anys de presó per l'assassinat de la seva primera dona, Dolores Camacho, i el seu fill Daniel, de 6 anys. Després de complir només 6 anys de condemna, Laso va sortir en llibertat condicional l'any 1999. Els Mossos d'Esquadra el van detenir al març, dos anys després de les desaparicions. La detenció va tenir lloc després d'un escorcoll a l'habitatge del carrer Príncep de Viana dels Pallaresos, on residia el presumpte homicida. En el moment de les desaparicions, la parella de Laso treballava com a portera a la Rambla Nova de Tarragona i tenia 56 anys, mentre que el cunyat tenia 50 anys i estava jubilat. L'Audiència de Tarragona va denegar la setmana passada una petició de l'advocat de Laso perquè el seu client sortís en llibertat provisional mentre s'investigava el cas.

stats