EL FINANÇAMENT DEL GOVERN
Crònica 28/11/2011

L'asseguradora AXA vol comprar els immobles de la Generalitat

Ara
2 min
El conseller Mas-Colell preveu ingressar 600 milions per la venda d'immobles públics.

BARCELONA.El fons especialitzat del grup assegurador francès AXA és l'únic que ha presentat oferta no vinculant pels tres lots d'immobles de la Generalitat que han sortit a la venda. Això l'ha situat com a principal favorit en la subhasta, que podria suposar uns ingressos de 600 milions d'euros per a l'administració pública catalana, segons informa Efe.

El fons denominat AXA REIM té prou liquiditat per endur-se l'operació i no haver de demanar finançament per presentar l'oferta, situació que el diferencia d'altres competidors com l'alemany Deutsche Bank, que ha hagut d'abandonar la licitació per no poder tancar el palanquejament necessari per adquirir els actius. Un altre dels favorits, el fons Moor Park Capital Partners, només ha aconseguit passar ronda per un dels lots, igual que el dels germans Ian i Richard Livigston, London & Regional.

Només ha passat el primer tall de la subhasta, que es decidirà en els pròxims dies, algun inversor espanyol, que ha fet propostes per actius concrets, com una que s'ha fet per la seu de Territori i Sostenibilitat a l'avinguda Tarradellas de Barcelona. Els dos lots principals, que inclouen immobles com la seu d'un altre departament, el d'Agricultura de la Gran Via, també a la capital catalana, els gestiona la firma Aguirre Newman. El preu de sortida d'aquest paquet és de 221,4 milions. El segon el porta Jones Lang Lasalle, amb una valoració inicial de 228,5 milions. Finalment, hi ha el lot d'ICF Equipaments, en el qual precisament hi ha una de les joies de tota l'oferta, l'esmentat edifici que acull el departament de Territori i Sostenibilitat.

Les condicions del concurs inclou la fórmula de venda amb règim de lloguer (sale & leaseback), que significa que la Generalitat es mantindrà en la majoria de casos en el mateix local pagant un lloguer (amb l'avantatge que ja no computarà com a deute). Els futurs propietaris rebran el lloguer com a renda a llarg termini.

stats