PRODUCCIÓ ELÈCTRICA
Crònica 01/04/2011

L'energia eòlica supera per primer cop la nuclear

Toni Garganté
1 min
Els parcs eòlics augmenten la producció.

Barcelona.El pastís de la producció elèctrica canvia de tendència a poc a poc. L'energia eòlica va superar per primera vegada la nuclear al març, amb una cobertura d'un 21% del total, mentre que les centrals nuclears i l'electricitat hidràulica s'han quedat en un 19% i un 17,3%, respectivament. Els parcs eòlics han marcat un rècord mensual de generació amb 4,7 gigawatts hora, un 5% més que el març del 2010.

Amb tot, el conjunt d'energies renovables van arribar a un 42,2% del total de la demanda, més de sis punts percentuals per sota que els últims 12 mesos, ja que la producció hidràulica va ser molt més elevada el 2010, segons les dades de Red Eléctrica. La demanda va experimentar un lleu repunt el març, amb un creixement d'un 0,1%. En conjunt, l'augment de consum va augmentar un 1,1% el primer trimestre.

Per altra banda, la tarifa d'últim recurs (la més reduïda) de gas natural pujarà un 4,1% de mitjana a partir de demà, mentre que la de la llum es mantindrà el pròxim trimestre per als clients acollits a tarifes regulades, segons va informar el ministeri d'Indústria. Finalment, el grup Gas Natural va anunciar ahir inversions de 86 milions i que aquest any farà arribar el subministrament a vuit municipis nous. Del total a invertir, 60,9 milions es destinaran a l'ampliació de la xarxa.

stats