Crònica 31/12/2010

L'èpica nacional, per sobre de la crisi

El discurs del president va durar 7 minuts i 20 segons. El 42,72% d'aquest temps va estar ple de referències a la identitat i la lluita contra les amenaces nacionals. La crisi va quedar en segon pla.

Sara González
1 min

BarcelonaLa crisi econòmica i les dificultats a què s'enfronten dia a dia els ciutadans van ocupar una bona part del discurs de Cap d'Any d'Artur Mas, tant com un 24,31% del temps total. Tot i això, la identitat i la lluita nacional van imperar per sobre de totes les temàtiques a què el nou president va fer referència durant els poc més de set minuts de durada del missatge. Només cal donar un cop d'ull a algunes de les paraules més repetides durant la intervenció - Catalunya , nació , català , gran , país , poble i història - per valorar el pes que té la lluita nacional en les paraules de Mas, una reivindicació present en gairebé la meitat de l'al·locució.

Malgrat que el president es va referir al context de recessió, la paraula crisi no la va mencionar ni un sol cop. Sí que va emprar mots com incerteses , amenaces , moral o esforç . I en una clara intenció d'apel·lar al compromís col·lectiu de cadascun dels ciutadans, va fer èmfasi en les persones , en la seva capacitat d' esforç per aixecar el país. La gran promesa electoral de CiU també va tenir els seus segons de glòria. Dues vegades es va referir al "tracte fiscal" com una aspiració que és de justícia. I tot, ara , paraula que va emprar fins a cinc vegades.

stats