DEUTE SOBIRÀ
Crònica 12/11/2011

L'error de S&P amb França és greu, segons la UE

Ara
1 min
François Baroin és el ministre francès de Finances.

Brussel·les.La Comissió Europea ha declarat que l'errada en la rebaixa de la qualificació del deute públic de França que va fer Standard & Poor's dijous passat és un "incident greu", segons informa l'agència Efe. Per la seva banda, el ministre de Finances francès, François Baroin, ha demanat que s'obri una investigació.

S&P va esmentar l'errada de seguida i la va atribuir a una fallida tècnica. Poc després, l'agència de qualificació va aclarir que la nota de França és una AAA, la més elevada que assigna l'agència de ràting.

"Aquest incident demostra la situació de volatilitat extrema que existeix als mercats en aquests moments", ha assenyalat el comissari europeu de Mercat Interior, Michel Barnier, i ha afegit que "les agències han de comprovar les seves anotacions amb rigor".

Barnier té previst presentar dimarts la seva proposta de regulació europea de les agències de qualificació. La nova regulació per reforçar l'activitat de les agències pretén reduir la dependència dels inversors d'aquestes institucions, augmentar la lliure competència i crear un sistema que resolgui els casos de negligències greus derivades de l'exercici irresponsable de les anotacions. No obstant, no inclourà la creació d'una agència europea que confronti les tres grans institucions de ràting nord-americanes (S&P, Fitch i Moddy's).

stats