POLÈMICA PER UN NOU TEMPLE
Crònica 14/01/2011

Lleida atura la concessió del solar de la nova mesquita

Dàmaris Torrado
2 min
Musulmans resant el primer divendres de Ramadà.

LleidaL'Ajuntament de Lleida ha decidit no donar més temps a la comunitat musulmana que té la mesquita al carrer del Nord, la majoritària de la ciutat, liderada per l'imam Abdelwahab Houzi, per presentar el projecte de construcció del nou temple que fa tant de temps que necessita. Així ho va anunciar ahir l'alcalde de Lleida, Àngel Ros (PSC), que va explicar que el seu equip de govern ha iniciat els tràmits per rescindir la concessió a la comunitat d'Houzi del polèmic solar municipal. Han passat més de tres anys des que el consistori va firmar l'acord amb la comunitat musulmana del carrer del Nord per a la cessió del solar -la concessió es va fer efectiva, però, al 2009- sense que s'hagin iniciat les obres i, ni tan sols, s'hagi presentat un projecte constructiu.

La comunitat musulmana no ha presentat aquest projecte malgrat que el temple del carrer del Nord fa anys que ha quedat petit per cobrir les seves necessitats d'aforament, fins al punt que el passat mes d'octubre l'Ajuntament va haver de decretar la clausura indefinida del local. Aquest tancament va arribar després que detectés en dues ocasions un incompliment de l'aforament màxim permès, que és de 240 persones, xifra molt inferior als 1.200 fidels que es van comptabilitzar dins l'edifici al juliol. Per això, a l'octubre, el consistori va decidir tancar indefinidament la mesquita fins que la comunitat no instal·lés al temple mecanismes que permetin comptar el nombre exacte de fidels que hi ha a dins.

Des de llavors l'imam Houzi va a resar amb els seus fidels sota una marquesina oberta ubicada als parc dels Camps Elisis de la ciutat. Houzi va explicar ahir que la seva voluntat és poder construir en el solar municipal un temple provisional que doni lloc a una mesquita que respongui a les necessitats actuals. El problema, però, es que el cost d'aquesta construcció provisional és molt elevat. En qualsevol cas, l'Ajuntament només els ha donat deu dies perquè presentin un projecte constructiu.

stats