CONFLICTE RELIGIÓS
Crònica 25/12/2010

Lleida nega als musulmans fer les pregàries en una plaça

Isaac Salvatierra
1 min

LlEIDA.L'Ajuntament de Lleida ha denegat la petició de l'associació Watani perquè la comunitat musulmana de la ciutat pogués fer les seves pregàries els divendres al migdia a la plaça Sant Joan de la ciutat. Watani va fer arribar per escrit a la Paeria la petició d'ocupació del mencionat espai públic, situat en ple Eix Comercial, després del tancament indefinit de la mesquita del carrer del Nord de la capital del Segrià per superar en diverses ocasions l'aforament permès al centre.

En la resolució de resposta, la Paeria justifica la negativa en considerar que aquesta activitat de culte podria afectar negativament la resta d'usos que habitualment els ciutadans de Lleida fan de l'emplaçament. La Paeria explica que l'activitat que vol desenvolupar Watani seria en un espai públic d'ús per a vianants on s'hi fan activitats comercials i festives.

Molestar els veïns

El consistori entén que si es fessin pregàries a la plaça Sant Joan "es podria veure afectat el normal desenvolupament de les activitats previstes" i també "l'ús que en fa habitualment la ciutadania d'esbarjo, passeig i jocs". Segons la Paeria, "les activitats de culte no han d'interferir en el normal ús que es fa dels espais públics de la ciutat". La comunitat musulmana va començar a buscar emplaçaments alternatius arran del tancament de la mesquita del carrer del Nord. Fa unes setmanes va entrar en vigor la prohibició del burca als espais públics de Lleida enmig d'una certa polèmica. L'entitat Watani també ha intentat impugnar aquesta mesura.

stats