CRISI A L'AEROPORT D'ALGUAIRE
Crònica 02/03/2011

Lleida es queda més òrfena de vols amb l'adéu de Vueling

Carles Arbolí
2 min
El degoteig de baixes a l'aeroport d'Alguaire posa en crisi el futur de la instal·lació.

LLEIDA.La crisi a l'aeroport d'Alguaire s'accentua amb la desaparició de Vueling. La companyia catalana deixarà d'operar a finals d'aquest mes des de Lleida a causa de la baixa ocupació del vol a Palma i per l'anunci de la Generalitat de reduir entre un 15 i un 25 per cent les subvencions atorgades a les aerolínies que operen des de l'aeroport lleidatà.

Vueling ja va suprimir l'any passat la connexió a París i des d'aquesta setmana els vols entre Lleida i Barcelona. El comiat definitiu de Vueling deixa l'aeroport d'Alguaire gairebé orfe de companyies i només Ryanair manté les seves connexions amb Milà i Frankfurt. Aquesta situació es mantindrà fins a la temporada d'estiu quan, segons va explicar ahir el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, entrarà a operar a Alguaire la companyia Air Nostrum, filial d'Iberia, amb connexions amb Eivissa i Menorca.

La diferència és que Air Nostrum volarà amb avions més petits, d'entre 50 i 100 seients, cosa que permetrà ajustar la capacitat de les naus a la demanda real i disminuir així les ajudes públiques, que estan vinculades al grau d'ocupació dels avions. La desvinculació de Vueling i Alguaire va ser una de les primeres qüestions que va haver d'afrontar la primera reunió de la taula estratègica que ha d'impulsar l'aeroport del Segrià i que ahir es va reunir per primera vegada. En aquesta trobada es va decidir, entre altres mesures, crear una comissió tècnica per reduir les despeses en aquesta instal·lació aeroportuària, la primera construïda i que gestiona directament la Generalitat.

Un dels objectius és que els controladors d'Alguaire, que actualment pertanyen a Aena, siguin d'una altra empresa. També es treballa en la recerca de noves companyies i es vol captar l'interès d'operadors russos i britànics per atreure turistes i esquiadors a Lleida a partir de l'hivern vinent. Això es relaciona amb l'atorgament de l'autorització perquè hi hagi vols de fora de l'espai Schengen.

stats