EL CAS TOUS
Crònica 10/05/2011

"El Lluís confia amb la justícia"

Joan Piqué
2 min
"El Lluís confia Amb la justícia"

MANRESAA Manresa i al Bages es viu amb interès l'inici del judici a Lluís Corominas. Tot i la projecció internacional del seu negoci de joieria, la família Tous sempre ha viscut al Bages i hi ha mantingut les oficines centrals del grup empresarial, de manera que la seva vinculació amb la comarca és absoluta. Corominas és fill de Navàs, també al Bages, població on també manté estrets lligams familiars i d'amistat.

El cas ha generat reaccions de tota mena al llarg d'aquests quatre anys i mig. Ja des de pocs dies després dels fets, es van organitzar iniciatives de suport i per demanar la posada en llibertat de Lluís Corominas, aleshores en presó preventiva, en considerar que havia actuat en legítima defensa. Més d'un miler de persones van assistir llavors a una concentració de suport al centre de Manresa i es va fer una recollida de signatures en comerços.

També s'han creat grups de suport a la xarxa, sobretot al Facebook. Al denominat "Justícia per a Lluís Corominas", s'argumenta, per exemple, que el gendre dels Tous va abatre "involuntàriament" l'atracador i que per aquesta acció "plena de valentia" l'haurien de "condecorar". D'altra banda, també a través de la xarxa i de la premsa local hi ha qui ha considerat desproporcionada l'actuació de Corominas i reclamen que vagi a la presó.

Voluntàriament o no, doncs, s'ha creat un judici paral·lel en l'opinió pública, amb postures ben divergents entre partidaris i detractors, que està viu al carrer i que, després del rebombori d'aquests dies, també ho estarà als mitjans de comunicació.

La monja dominica Lucía Caram és una de les defensores més actives de Lluís Corominas i una de les administradores de la pàgina de Facebook abans citada, amb 3.000 seguidors. Caram és impulsora i cap visible de la Plataforma Ciutadana de Solidaritat, creada el 2009 per oferir ajuda i aliments a persones necessitades. La Plataforma va crear l'any passat la Fundació Rosa Oriol (nom de la sogra de Corominas), per donar suport a persones en risc d'exclusió social. Precisament, Lluís Corominas és secretari d'aquesta Fundació i participa activament en les accions benèfiques com el Banc dels Aliments.

"Volem que s'acabi el malson"

Lucía Caram explicava ahir: "Ens tranquil·litza comprovar que el Lluís està molt serè. De fet és ell qui ens anima, confia en la justícia i té ganes de defensar-se". Caram assegura: "Tenim la certesa que es innocent, que tot va ser un accident perquè qui el coneix no pot pensar que volia fer mal. Tenim ganes que s'acabi aquest malson".

Fa pocs dies, arran de la proximitat del judici, es va convocar una altra concentració de suport a Corominas a Manresa, a la qual van assistir prop d'un centenar de persones. D'entrada, a través d'internet s'havia anunciat que la concentració seria cada dijous, però finalment es va desestimar perquè es considera que podria ser contraproduent.

Però no tot són mostres de suport. A les xarxes socials s'ha censurat la seva actuació i en fòrums locals i blogs han aparegut articles que critiquen que fes justícia pel seu compte. Tot i això, no hi ha cap col·lectiu organitzat.

stats