MERCAT LABORAL
Crònica 06/10/2011

L'oferta de cursos arriba només al 19% d'aturats

Elena Freixa
1 min
El Servei d'Ocupació es reforçarà amb més orientadors.

Barcelona.El departament d'Empresa i Ocupació va engegar ahir la nova oferta de cursos de formació ocupacional, que arribarà a 113.500 aturats, un 18,8% de les 690.000 persones sense feina que hi ha a Catalunya, segons les dades del setembre. Una altra part dels aturats, que el Govern no va concretar, podran acollir-se a l'oferta de formació continuada, ja que un 40% de les places estan reservades a aquest col·lectiu, segons va explicar la secretària d'Ocupació, Esther Sànchez.

El pressupost d'aquesta convocatòria, oberta a les administracions locals i les entitats privades col·laboradores, és de 85 milions d'euros, un 19% menys que l'any passat. El motiu, segons Sànchez, és que l'any passat l'anterior govern va gastar recursos a compte del 2011 amb els plans plurianuals.

La secretària va defensar-se de les crítiques pel retard en la nova convocatòria i va titllar d'"inadmissibles" les acusacions de paràlisi que ha rebut el Servei d'Ocupació de Catalunya. Entre el gener i el setembre, 190.000 persones, aturats i treballadors, van beneficiar-se de cursos de formació, i s'hi van destinar 100 milions d'euros.

Sànchez va insistir que la nova estratègia del departament passa per oferir itineraris formatius més llargs i adequats a cada territori. Els sectors considerats estratègics són el comerç, el màrqueting, el turisme i la logística.

stats