Crònica 17/02/2012

L'oposició colla Trias perquè els busos de barri tornin els festius

Tot i l'oposició de CiU, l'Ajuntament de Barcelona va acordar ahir demanar a TMB que restableixi el servei de busos de barri els festius i diumenges. L'equip de govern ho considera una "irresponsabilitat".

M.o.
1 min

BARCELONA.L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va tornar a pagar ahir, durant la comissió de mobilitat, el preu del govern en minoria. A proposta d'ICV-EUiA, el consistori va aprovar instar Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que faci marxa enrere en la tisorada de línies que va aplicar a principis de gener i restableixi la totalitat d'autobusos de barri els diumenges i festius. La proposta va tenir el suport de PSC i PP i l'abstenció d'Unitat per Barcelona - ERC i, segons la portaveu d'ICV-EUiA, Elsa Blasco, és un pas fonamental per "prioritzar l'eficiència social" a l'"eficiència econòmica", ja que, com va remarcar, la majoria dels usuaris d'aquestes línies són persones grans o amb mobilitat reduïda que no tenen alternatives per fer aquests trajectes.

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, es va aferrar a la "responsabilitat" a l'hora de justificar la decisió de retirar els serveis. La difícil situació econòmica de TMB, que segons va concretar sumarà uns 100 milions més al deute acumulat de 270 milions, obliga a prendre mesures. Va justificar la decisió per la "baixa utilització" d'aquests autobusos els dies no laborables.

Sincronitzar horaris

CiU sí que es va avenir, en canvi, a fer un estudi dels costos que suposaria ampliar els temps de transbordament fins a les dues hores, tal com va suggerir el PP. A més, en resposta a un prec d'Unitat per Barcelona, Joaquim Forn va assegurar que l'equip de govern ja ha iniciat contactes amb els organitzadors de grans esdeveniments culturals, com ara promotores de concerts, perquè fixin horaris compatibles amb els del transport públic.

stats