Crònica 30/11/2011

L'oposició critica el conseller de Salut per llançar "globus sonda"

Ara
1 min

BARCELONA.Els partits de l'oposició van respondre amb duresa a la proposta del conseller de Salut, Boi Ruiz, i consideren que va voler llançar un "globus sonda" per després desmentir-ho a través d'un comunicat. La portaveu adjunta del PSC, Laia Bonet, va indicar que l'actitud del conseller de Salut "no és la millor manera de defensar el model de sanitat". Segons Bonet, o bé Boi Ruiz "va per lliure" o bé "fa de llebre del Govern i llança un globus sonda".

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va posar en dubte que l'impacte econòmic d'aquesta mesura sigui gaire important, ja que a Catalunya ja hi ha un model que combina sanitat pública i privada. En tot cas, va avançar que no són partidaris d'assegurances obligatòries.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va afirmar que aquesta proposta i la del tiquet moderador, i el trencament de les negociacions entre l'ICS i els sindicats, contradiuen la voluntat de pactar amb el sector el Pla de Salut. Camats va advertir que hi ha en risc la universalitat del sistema sanitari.

ERC també va qualificar de "globus sonda" la idea de Boi Ruiz i la seva portaveu, Anna Simó, va interpretar que "encara hi ha marge de maniobra amb els pressupostos de la Generalitat", ja que "sembla" que encara no estan tancats.

Des de Ciutadans, Albert Rivera va demanar a Boi Ruiz que porti al Parlament "un Pla de Salut que es pugui debatre i aprovar" i va proposar incloure en el pressupost una plataforma única de compra de medicaments, que serviria per estalviar recursos als ciutadans.

stats