Publicitat
Publicitat

PRIVATITZACIONS

Loterías serà un dels valors potents de l'Íbex-35

L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero va aprovar ahir la sortida a borsa del 30% de la societat estatal de Loterías y Apuestas del Estado. La decisió del consell de ministres tanca el procés de dos anys perquè l'empresa que Carles III va crear el 1763 per gestionar el sector del joc a l'Estat deixi de ser pública. L'oferta suposarà la sortida a borsa més important d'Espanya i una de les més destacades d'Europa.

El president de l'empresa, Aurelio Martínez, va explicar al juny que la valoració estarà al voltant dels 21.000 milions, cosa que convertirà la companyia en la setena o vuitena del principal selectiu de la borsa espanyola, l'Íbex-35. Fonts del mercat van indicar a Efe que l'Estat espera recaptar uns 7.000 milions d'euros amb l'operació, tot i que els fons obtinguts no es poden destinar a reduir el dèficit públic perquè no es tracta d'un ingrés comptable. El 30% de l'empresa sortirà a borsa, el 40% s'oferirà a institucions i la resta serà per a minoristes.

El moment escollit per debutar a la borsa, el 20 o 21 d'octubre, serà doblement difícil. A la pressió dels mercats s'hi sumarà la política. El coordinador d'economia del PP, Cristóbal Montoro, ja va avisar que si el PP guanya les eleccions pretén "revisar" les condicions de les privatitzacions per comprovar que no hi hagi "malversació de fons públics". Va denunciar que no es pot "fer caixa a qualsevol preu".

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT