ENERGIA
Crònica 09/11/2011

Luis del Rivero torna al consell de Sacyr

Ignasi Pujol
2 min

Barcelona.Luis del Rivero ha tornat al consell d'administració de Sacyr Vallehermoso, la constructora que va fundar el 1986 amb tres socis més. Del Rivero va abandonar el màxim òrgan de govern de la companyia el 20 d'octubre, quan va ser destituït com a president i va ser substituït per Manuel Manrique.

Ara Del Rivero torna com a conseller dominical, en representació de la participació del 12,6% que encara manté en el capital del grup, segons fonts pròximes a Sacyr. El paquet d'accions de Del Rivero li dóna dret a dos representants en el consell. Un dels seients l'ocuparà ell mateix i l'altre queda reservat per a Ángel López Corona, que ja va ser conseller en representació de les caixes d'estalvis amb presència en el capital.

Els moviments es van produir en la reunió extraordinària del consell que es va celebrar ahir. Sacyr és el primer accionista de Repsol, amb un 20% del capital. L'estratègia de confrontació de Del Rivero amb la direcció de la petroliera -exemplificada en el pacte amb Pemex- va provocar la seva destitució com a president de Sacyr i com a vicepresident de Repsol, tot i que encara seu al consell de la petroliera.

Ahir les accions de Repsol es van revaloritzar un 6,34%, fins als 22,23 euros, a causa de l'anunci fet abans-d'ahir del descobriment de petroli més important de la història de la companyia al sud de l'Argentina.

Els títols de Sacyr es van incrementar un 5,83% i els de CaixaBank (segona accionista de Repsol, amb un 12,97%), un 1,79%, molt per sobre de l'increment del 0,50% de l'Íbex. Sacyr podria aprofitar per desinvertir parcialment a Repsol i calmar així la banca, amb qui ha de refinançar abans del 21 de desembre el crèdit de 4.900 milions d'euros per la compra del 20% de Repsol el 2006.

Per la seva banda, Gas Natural Fenosa va presentar ahir els resultats dels nou primers mesos de l'any, durant els quals la companyia va registrar un benefici net de 1.114 milions d'euros, un 0,3% menys que en el mateix període de l'any anterior, a causa de l'absència d'extraordinaris.

stats